Z radością informujemy o przyznaniu placówce tytułu SZKOŁY MISTRZÓW INNOWACJI. To prestiżowe wyróżnienie odebrał z rąk organizatorów i promotorów inicjatyw POPOJUTRZE 2.0 KSZTAŁCENIE i POPOJUTRZE_ZAWODOWO inkubujących i skalujących nowatorskie rozwiązania dla edukacji Dyrektor Zespołu Szkół Techniczno-Usługowych w Trzebini, Pan Piotr Brzózka.
Szkoła otrzymała tytuł za wdrożenie i realizację innowacji Eko-logika sztuka roślinnego gotowania. Projekt zakładał bezpośrednie kształcenie młodzieży i przygotowanie ich w lepszy sposób do wchodzenia na rynek pracy. Innowacja umożliwiła młodym ludziom w systemie kształcenia instytucjonalnego – zawodowego nabycie nowych umiejętności, przygotowania potraw wegańskich.
Spotkanie z organizatorami wydarzenia było pretekstem do rozmów na temat innowacji w edukacji w obszarze dobrych praktyk, skalowania, nowoczesnego designu, programowania, szkoły przyszłości, otwartości na rozwój (Math Time, projekt da Vinci, EduEnglish Opener WindowOpener, M3DModel, Gamebook, ASGO, ASGIN, UPGG). Panel dyskusyjny był poświęcony wsparciu innowacji dla edukacji branżowej.
Uczestnicy warsztatów Eko-logika sztuka roślinnego gotowania:
Kornelia Ryś, Natasza Szot, Aleksandra Trzepańska, Katarzyna Kosowska, Patryk Dzedzyk, Kacper Paluch, Karolina Kieruzal, Natalia Dziadek, Oliwia Nowak, Anna Katarzyńska, Julia Kaja, Natalia Wójcik, Emilia Chamik.
Dziękujemy całemu zespołowi!
Ambasador innowacji Monika Kasprzyk-Jedynak
Opiekun, promotor: Wioletta Harańczyk
GRATULUJEMY! BRAWO!